OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. február 7., péntek 09:07

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 7., péntek (OS) - Tíz év alatt másfélszeresére gyarapodott az állami vagyon

    2010-hez képest 52 százalékkal, azaz mintegy 6 ezer milliárd forinttal nőtt az állami vagyon nyilvántartási értéke, amely így megközelíti a 18 ezer milliárdot - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Bártfai-Mager Andrea elmondta: "A magyar állam jó gazda módjára kezeli a közvagyont, amely az elmúlt évek során folyamatosan gyarapodott. 2010-ben 11 650 milliárd forint volt az állami vagyon értéke, ami 2020-ra elérte a 17 743 milliárd forintot." A miniszter felidézte, mindez annak az eredménye, hogy a kormány 2010 óta olyan vagyonpolitikát folytat, amelynek elsődleges célja az állami vagyon gyarapítása, ésszerű és gazdaságos hasznosítása.

A dinamikusan gyarapodó állami vagyon összetétele 62%-ban ingatlan, 21%-ban társasági részesedés. A fennmaradó részt egyéb vagyonelemek (pl. ingóságok) egészítik ki. A 6 ezer milliárdot kitevő vagyongyarapodás egyrészt ingatlanvásárlásokból, másrészt a társaságok valós gazdasági növekedéséből ered, ami a válság utáni megerősödés következménye – tette hozzá.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.