OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. február 10., hétfő 11:40

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. február 10., hétfő (OS) - Tovább visszük Göncz Árpád politikai örökségét

        Ma lenne 98 éves Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnöke, író és műfordító. Igazi liberális, demokrata politikusként egész életében a szabadságjogok védelméért küzdött. Köztársasági elnökként a lehető legkomolyabban vette az alkotmány által rárótt feladatát, a nemzeti egység megtestesítését és a demokratikus rend védelmét. Többször és módszeresen fellépett az akkori kormány túlhatalmával szemben, és konfliktusos politikája ellenére, aktív évei alatt is messze a legnépszerűbb magyar politikus tudott maradni. Példát kell vennünk Göncz Árpádról, hiszen ma az Orbán-kormány szabadságkorlátozó, gyűlöletkeltő, kirekesztő politikája elleni harcban is égető szükség lenne hozzá hasonló igaz államférfiakra. Emlékét őrizni fogjuk, a szabad, egyenlő és igazságos Magyarországért vívott küzdelmét pedig tovább folytatjuk!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.