OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 28. csütörtök
Ismertető


2020. február 10., hétfő 13:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. február 10., hétfő (OS) - Problémákkal küzdő gyerekek maradhatnak pszichológiai ellátás nélkül?

        Február 15-től lép hatályba az a törvény, amelyet a kuruzslók ellen hozott a kormány, de amely veszélybe sodorhatja sokszáz pszichológus praxisát és ellátatlanul hagyhat több ezer, lelki problémával küzdő gyermeket is. A vita tárgya, hogy kik és milyen végzettséggel végezhetnek pszichoterápiát. Az új jogszabály a Büntető Törvénykönyvben is szabályozná a kérdést. Szakmai érdekvédők tiltakozással reagáltak, mert úgy látják: nincsenek tisztázva a tevékenységi hatáskörök, és évek, évtizedek óta praktizáló pszichológusok rettenhetnek meg attól, hogy mindazért, amit eddig tettek, akár börtönbe is kerülhetnek.
     A DK már a törvény parlamenti vitájában is felhívta a figyelmet a törvény pontatlanságaira. A kuruzslók kiszűrése fontos, de a jogszabály összemossa velük a tisztességes segítőket.
     A DK szerint nem fordulhat elő, hogy segítségre szoruló gyerekek és felnőttek maradjanak ellátás nélkül, mert sok szakember megretten attól, hogy rá is vonatkozhat a börtönnel fenyegető törvény. A szaktárca vizsgálja felül a törvényt, és tegye egyértelművé, hogy kik és milyen feltételek közepette folytathatnak léleksegítő munkát!

Varga Zoltán,
a DK országgyűlési képviselője


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.