OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2020. február 10., hétfő 15:56

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 10., hétfő (OS) - A Magyar Hollywood Tanács Europa Congress Centerben tartott Oscar Partyján adták át a civil szervezet elismeréseit is. Az Adolph Zukor díjat Káel Csaba és Koltai Róbert kapta.

    Az 300 fős exkluzív vacsorás rendezvényen, igazi hollywoodi hangulatban – amelyet a külsőségek és a dekoráció is kiválóan jeleztek - a magyar közélet képviselői, ismert művészek, filmesek, zenészek és a filmszerető közönség üdvözölte együtt a film ünnepét, a 92. Oscar-díj átadását. A Tanács a Los Angeles-i rendezvény élő közvetítéséig zenés programmal ünnepelt, majd vetítettképes előadással mutatták be a versenyben lévő filmes alkotásokat.
Bokor Balázs elnök átadta a szervezet három díját, a Paramount Premium díja, a Tony Curtis és az Adolph Zukor díjakat. Az utóbbit Adolph Zukor örökségének megfelelően kimagasló tevékenységéért, a filmszakmában elért eredményeiért, amagyar film nemzetközi hírnevének erősítéséért Káel Csaba filmügyi kormánybiztos és Koltai Gábor színművész kapta, akik elismerésüket fejezték ki a civil szervezet munkája iránt.
A résztvevők nagy örömmel fogadták, hogy végül is magyra vonatkozása is lett az oscar-díj átadónak, hiszen a legjobb dokumentumfilm kategóriában az amerikai-magyar filmrendező, Steve Bognár "Amerikai gyár" című alkotása kapta meg az Oscar szobrot.


     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.