OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. február 10., hétfő 16:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 10., hétfő (OS) - Az MSZP kezdeményezi a Külügyi bizottság összehívását

    Az MSZP kezdeményezi a Külügyi bizottság összehívását, a volt limai nagykövet Kaleta Gáborról szóló híradások okán. Mint ismeretes a volt nagykövet gyermekpornográfiával kapcsolatos bűncselekmény miatt került letartóztatásra, és korábbi posztjáról történt visszahívása - ma már világos - is ezzel a nemzetközi bűncselekménnyel függ össze. Erről a Külügyi bizottság ellenzéki tagjai semmilyen tájékoztatást nem kaptak.

A büntetőügy - szörnyű tartalmán túl - nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért szükséges a bizottság összehívása, amelyre kértem meghívni az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal, a Kibervédelmi központ és a Külügyminisztérium kollégáit.

Kaleta Gábor nagyköveti kinevezése előtt is olyan fontos állami beosztásokban dolgozott, ami megkövetelte a nemzetbiztonsági átvilágítását, mint ahogy nagyköveti kinevezésekor is kötelező ezen vizsgálat lefolytatása.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.