OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. február 11., kedd 09:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Mesterházy Attila: A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga

    Elnökként tárgyalást folytatott a NATO PKGY amerikai delegációjával, illetve külön annak vezetőjével Gerry Connollyval és Mike Turnerrel a NATO PKGY alelnökével. A találkozón Mesterházy Attila köszönetet mondott, hogy az amerikai delegáció is támogatta megválasztását, továbbá jelezte annak fontosságát, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa egyértelműen kifejezte a NATO iránti elkötelezettségét. Ez az elkötelezettség egyértelműen tükröződött a Helsinki Bizottság elnöke, Alcee L. Hastings képviselő és társelnöke, Roger F. Wicker szenátor, valamint más bizottsági tagok nyilatkozataiban is. Hangsúlyozta még, hogy Európa biztonsága szempontjából az Egyesült Államok részvétele továbbra is létfontosságú a konfliktusok megoldásában.

Mesterházy Attila Kathryn Wheelbargerrel, a Pentagon nemzetközi biztonságért felelős helyettes honvédelmi-, valamint Maureen E. Cormackkel, az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős hivatalát vezető helyettes államtitkáránál tájékozódott az amerikai kormány NATO-val kapcsolatos prioritásairól.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.