OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. február 11., kedd 09:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Mesterházy Attila: A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga

    A megbeszéléseken a PKGY elnöke figyelmeztetett arra, hogy Oroszországgal kapcsolatban továbbra is szükség van a NATO határozott fellépésére, és hangsúlyozta, hogy bár a párbeszéd fontos Oroszországgal, de azt feltételekhez kell kötni. A NATO feladataként jelölte meg, hogy számoljon Kína geopolitikai törekvéseivel. Szorgalmazta továbbá, hogy a szövetségesek töretlenül támogassák Ukrajna és Georgia függetlenségét, területi integritását és euro-atlanti törekvéseit, és óva intett attól, hogy ezeket a helyzeteket "befagyott" konfliktusoknak tekintsék. Végezetül, a nyugat-balkáni helyzet folyamatos figyelemmel kísérését sürgette, és arra figyelmeztetett, hogy a térségben az EU vagy az USA "kivonulása" által előidézett vákuumot gyorsan kihasználhatják más nem szövetséges hatalmak.

Mesterházy Attila ezeket a kérdéseket a Német Marshall Alap (GMF) és az Európai Politikai Elemző Központ (CEPA) által szervezett kerekasztal-beszélgetések alkalmával fejtette ki bővebben.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.