OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 28. csütörtök
Ismertető


2020. február 11., kedd 10:14

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Megújul a budapesti bolgár ortodox templom

    Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára február 10-én Antonij és Szerafim bolgár ortodox metropolitákkal, valamint a hazai bolgár nemzetiség vezetőivel találkozott Budapesten.

Az államtitkár bejelentette: Magyarország Kormánya 24,5 millió forinttal támogatja a ferencvárosi bolgár ortodox templomot a Vágóhíd utcában. A támogatásból megújul a homlokzat és a templomkert, valamint dombormű készül a templom egykori papja, Borisz vértanú tiszteletére.

Antonij, a Bolgár Ortodox Egyház nyugat- és közép-európai metropolitája köszönetet mondott a magyar kormány sokrétű támogatásáért, amellyel a budapesti bolgár templomot és az országban élő bolgár nemzetiséget segíti. A metropolita hangsúlyozta, hogy nemzeteink jövője szempontjából kulcskérdés a fiatalok nevelése, segítésük a jó és a rossz közötti különbség felismerésében.

Soltész Miklós az egyházi közösségek szerepét kiemelve elmondta, hogy a Magyarországon működő egyházak mindegyike számára fontos az ifjúság megszólítása, lelkipásztori munkájukat a kormány lehetőségeihez mérten segíti.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.