OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. február 11., kedd 10:15

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Megújul a budapesti bolgár ortodox templom

    A magyarországi látogatáson tartózkodó Szerafim nevrokopi metropolita aláhúzta: pozitív élményekkel gazdagodott hazánkban, amelyet elődje, Borisz metropolita szentté avatási ügye, az életével kapcsolatos dokumentumok tanulmányozása céljából keresett fel. Szerafim elmondta: a későbbi vértanú 1914-től a budapesti bolgár közösség papja volt, tanított a bolgár iskolában, majd hazatérve püspökké választották, később a kommunista diktatúra végeztette ki.

A nevrokopi metropolita bemutatta dél-bulgáriai egyházmegyéje helyzetét, amelyben a lakosság 25-30 százaléka muzulmán vallású, akik új iskolákat és imahelyeket hoznak létre.  A keresztény identitás megőrzéséhez elengedhetetlen a keresztény nevelés és értékeink továbbadása – hívta fel a figyelmet.

Varga Szimeon, a magyar Országgyűlés bolgár nemzetiségi szószólója és Muszev Dancso, a magyarországi Bolgár Országos Önkormányzat elnöke tájékoztatást adott a hazai bolgár nemzetiség életét érintő aktualitásokról, kiemelve a budapesti Bolgár Művelődési Ház felújítását, amely a végéhez közeledik.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.