OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. február 11., kedd 12:01

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Az ukrán nyelvtörvény indokolttá teszi a vétót -

    Az LMP álláspontja szerint minden eszközt meg kell ragadni a kárpátaljai magyarok védelme érdekében: Ukrajna NATO és Uniós csatlakozásának blokkolása nem túlzó reakció, hanem annak a bizonyítéka, hogy Magyarország ebben a kérdésben valóban nem alkuszik, és nem csak a szavak szintjén tesz meg mindent a kisebbségben élő magyarok jogaiért.

Nem lehet egyszerre azt állítani, hogy létezik euroatlanti értékközösség, ahol bizonyos normák teljesülését mindenkitől elvárjuk, de Ukrajna esetében az őshonos kisebbségek jogfosztását megengedjük.

Magyarország kötelessége, hogy a határon túli magyarok érdekeit minden rendelkezésre álló eszközzel megvédje, akár az Európai Unióval szemben is. Itt azonban az Unió és Magyarország érdekei egy irányba mutatnak: a cél, hogy Ukrajna az euroatlanti közösség részévé váljon, de csak akkor, ha valóban készen áll a csatlakozásra, mert az elmúlt évek pont azt bizonyították, hogy a jogállami normák teljesítését már belépett országok esetén nehéz kikényszeríteni.

Keresztes László Lóránt
frakcióvezető

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.