OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. február 11., kedd 13:10

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - A TEV nyílt levele a Hír TV szerkesztőségéhez:

    Tisztelt Szerkesztőség! A Tett és Védelem Alapítvány nyomatékosan kéri a Hír TV szerkesztőségét, hogy mentse fel a munkavégzés alól azt a munkavállalóját, aki a botrányos tudósítást készítette a neonáci nosztalgiába fulladó kitörés napi rendezvényekről, mely anyag azt sugalmazta, mintha a rendőrség által betiltott önkényuralmi jelképekkel díszelgő emléktúra legitim, a társadalmi normákkal mindenben egyező lenne.

A Hír TV 2020. február 8-i híradójában Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket címmel közölt beszámolót a BRFK által korábban betiltott, szélsőjobboldali és neonáci szervezetek által szervezett kitörés emléktúráról. Az összeállítás "békés megemlékezésként" számolt be a neonáci összejövetelről és az önkényuralmi jelképekkel díszített neonácikról. Ráadásul a tévécsatorna összemosta az eseményt a három fővárosi önkormányzat által szervezett, Budapest 1945-ös ostromának 75. évfordulója alkalmából rendezett fotókiállítás megnyitójával is, ily módon értelmezhetetlenné téve a tényeket.

Az emléktúrára érkezők kapcsán elhangzik, hogy a "többnyire katonai ruhába öltözött résztvevők" a kitörő katonák útvonalát járták végig. A felvételen jól láthatóan azonosítható az egyik résztvevő által viselt egyenruhán a német birodalmi sas és alatta a horogkereszt.

     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.