2020. február 29. szombat

2020. február 11., kedd 13:10

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) -

A TEV felhívja a Hír TV figyelmét arra, hogy a magyar jog tiltja a horogkereszt használatát, ábrázolását, azt kizárólag ismeretterjesztő, tudományos vagy művészeti célból engedélyezi. Továbbá, aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet terjeszt, nagy nyilvánosság előtt használ, vagy közszemlére tesz, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő. A TEV az eseményen használt önkényuralmi jelklépek kapcsán megtette feljelentését.

Ugyanezen tudósításban a Hír TV beszámolt arról is, hogy távol tartva magukat a szélsőjobboldali propagandától az I., II. és XII. kerületi önkormányzatok közös kiállítással emlékeztek az ostromban elhunyt katonákra és civilekre. A három önkormányzat korábban hangsúlyozta: elhatárolódnak minden olyan rendezvénytől, amely az eseményeket nem egységében, minden fél szempontjait figyelembe véve, hanem valamely oldal szenvedéseit idealizálva, szélsőséges módon mutatja be. "Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy önkényuralmi jelképek viselésével, félelmet keltő ruházatot viselve bárki meggyalázza az áldozatok emlékét".

Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány