OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. február 11., kedd 16:08

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - A Párbeszéd a Médiatanácshoz fordul – Orbán valljon színt a nyílt náci propagandáról - A Párbeszéd a Médiatanácshoz fordul és vizsgálatot kezdeményez a Hír TV február 8-i, a kitörés napjáról készített adásának kiegyensúlyozottságáról. Továbbá azt kérjük Orbán Viktor miniszterelnöktől: foglaljon állást a történtekről. Amíg pedig a Hír TV nem kér bocsánatot az egyoldalú, a náci terror áldozatait sértő riportja miatt, a Párbeszéd politikusai – Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármesterrel egyetértésben – nem válaszolnak a tévétársaság megkereséseire.

    Orbán Viktor miniszterelnöknek nyilatkoznia kell arról, hogy a február 8-i, a kitörés napjára szervezett neonáci megemlékezés kapcsán miként fordulhatott elő: az állami hirdetésekkel teletömött, nyílt kormánypropagandát sugárzó Hír TV végtelenül egyoldalúan, az uszító szólamokat felerősítve számolt be az eseményekről, s már-már negatív színben tüntette fel az antifasisztákat.
A Párbeszéd amondó: a Hír TV beszámolója sérti a náci terror áldozatainak emlékét, valamint sérti a médiatörvényt is. Az ugyanis egyértelműen kimondja: minden közérdeklődésre számot tartó eseményről az összes fél álláspontját semlegesen bemutatva kell tájékoztatni. A Hír TV tudósításában ez nem valósult meg, a végeredmény pedig szörnyű időket idézett fel mindannyiunkban.
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.