OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. február 12., szerda 11:18

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. február 12., szerda (OS) - Szakmai segítség az önkormányzatoknak Heves és Nógrád megyében a hátrányos helyzetű emberek helyzetének javítására

        A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) és a két megye 10 települése együttműködési megállapodást írt alá a hátrányos helyzetben lévők társadalmi felzárkózását segítő európai uniós projektek hatékony megvalósítására. A dokumentumokat Bátonyterenyén ünnepélyes keretek között írták alá a települések vezetői és Sztojka Attila, a TEF főigazgatója.
     Az együttműködés révén a TEF szakmai-módszertani támogatást ad, közösségi, ágazati segítség és szociális jelenlét formájában.  A 10 településen zajló komplex telep-programokba eddig több mint 1000 hátrányos helyzetű embert vontak be. Az uniós projektek révén az érintett területeken, a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők még több felzárkózási - képzési, munkavállalási - lehetőséghez juthatnak, javulhatnak jövedelmi viszonyaik és lakhatási körülményeik.
     Sztojka Attila, a TEF főigazgatója az eseményen azt mondta, hogy az uniós programok az összetett és mélyen gyökerező problémákat komplex módon kezelik. A társadalmi felzárkózás rendszere – amelynek lényeges eleme a társadalmi mobilitás megteremtése - képes lekövetni nem csak az egyes települések igényeit és gondjait, de a tanácsadói és mentorhálózatra támaszkodva az egyes személyekét, családokét is.
     Az együttműködésben érintett települések: Tiszanána, Átány, Mezőtárkány, Kömlő, Tarnalelesz, Kompolt, Ecseg, Hugyag, Mátraverebély, Szirák.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.