OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 28. csütörtök
Ismertető


2020. február 12., szerda 11:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. február 12., szerda (OS) - Brutális drágulás következik Magyarországon, napról napra rosszabbul élünk a kormány tehetetlenkedése miatt

        Az Eurostat összesítése szerint már decemberben Európa legmagasabbja volt a magyar inflációs ráta, brutálisan megdrágultak az élelmiszerek. Az új évben pedig tovább emelkednek rohamosan az árak.
     A Demokratikus Koalíció emlékeztet, a kormány alkalmatlan gazdaságpolitikája miatt vagyunk Európa sereghajtói. A forint elképesztően gyengén teljesít, az adók az egekben vannak, a bérek nem követik az árakat. A magyarok elszegényednek és a rekordmagas, 27%-os ÁFA is a legelesettebbeket terheli a legjobban. Mi, európai magyarok felhívjuk a figyelmet, hogy az euró bevezetése Magyarország érdeke lenne, hogy segítsen megfékezni az elszabadult inflációt. Ennek azonban az Orbán-rezsim gazdaságpolitikája miatt a közelében sem vagyunk, miközben a térségben a szomszédos országok elhúznak mellettünk.

Varju László
a DK országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.