OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. február 12., szerda 13:52

A Joint Venture Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 12., szerda (OS) - Alapvetően az atomerőmű zöld!

        
     Paks II. nélkül nem lehetne elérni a klímavédelmi célkitűzéseket – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy 17 millió tonna széndioxidot válthat ki a két új blokk. Ráadásul az atomerőmű időjárástól függetlenül, más magyarországi kapacitásokhoz képest olcsóbban tudja megtermelni a villamosenergiát. Nem lehet Magyarország energiaellátását megoldani kizárólag megújuló energiaforrások segítségével, különösen, hogy évről évre nő a csúcsigénybevételek száma és mértéke is.

     Csúcsidőben több mint 10 ezer ember dolgozhat az építkezésen

     Paks II. felvonulási területén összesen 119 műtárgy, épületek (irodák, étterem, konyhák) és utak megépítésére kerül sor. A miniszter úgy számol, a blokkok elkészültét követően az üzemeltető létszám kb. kétharmada lakhat Pakson, mivel innen biztosítható minden körülmények között a bejárásuk. A többiek Szekszárdon, illetve a környékbeli településeken lakhatnak. Ezen kívül a kivitelezés időszakában a felújítandó kalocsai laktanyában lesznek ideiglenes szállások is, hiszen csúcsidőben 10-12 ezer ember építheti a blokkot, ami részben komplett külföldi, főleg orosz családok érkezését és ellátásukat is jelenti – tette hozzá Süli János.

     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.