OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 28. csütörtök
Ismertető


2020. február 12., szerda 17:14

A Raoul Wallenberg Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 12., szerda (OS) - Az elmúlt napok megemlékezéseinek tapasztalatai alapján a Raoul Wallenberg Egyesület az alábbi nyilatkozatot teszi.

    Az egyesület részéről osztozunk mindenki fájdalmában, akinek a II.világháború cselekményei kapcsán családtagja életét vesztette, vagy testi, lelki sérülést szenvedett.Egyetértünk Göncz Árpáddal, hogy " Halott katona nem ellenség..". Fontosnak tartjuk, a közös, mindenki által elfogadható, a kegyeletet biztosító megoldásokat, a közös megemlékezéseket, még vitatható eseményeknél is. A fentiek mellett az alábbiakra szeretnénk a figyelmet felhívni:
- Elfogadhatatlan annak összekeverése, hogy ki az áldozat és ki a bűnös..!
- Egy évek óta gyilkoló gépezet, vagy annak egy tagja, attól, hogy a változó helyzetben pozitív lépéseket tesz, nem lesz hős, de tette önállóan értékelhető.
- Az előzőek tükrében a történészek feladata, hogy tisztázzák a magyar hadsereg szerepét és tevékenységét az általa megszállt területeken, mivel ezzel összefügg az érintettek magyarországi fellépése. Áldozataink emlékének tisztes ápolása is ezt igényli.
" Minden áldozatot meg lehet hozni az emberért. Csak emberáldozatot nem" / Stanislaw J. Lec/
     Kiadó: Raoul Wallenberg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.