OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 11:58

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - 30 éve volt a rendszerváltás, játékos formában tanulhatják a diákok

    Harminc éve zajlott a rendszerváltozás, ezért a "30 éve szabadon" emlékévhez kapcsolódóan online játékot indított a DUE Médiahálózat. A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt célja, hogy a fiatalok alaposabb tudást szerezzenek az 1989-90-es eseményekről, és megértsék, milyen hatással volt a születésük előtti korszak arra, hogy ők ma már szabadon élhetnek. A játék nyertese kétszemélyes berlini utazást nyer.
A DUE Médiahálózat a "30 kérdés a rendszerváltoztatásról" című ismeretterjesztő projektje arra vállalkozik, hogy felmérje és bővítse a 14-24 év közötti fiatalok ismereteit. A projekt alapja a DUE Médiahálózat, valamint a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány vetélkedője, a Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt. Az Emlékévhez kapcsolódóan a kérdések az 1989-90-es események témakörében születtek, célja pedig, hogy a fiatalok játékos formában jussanak megbízható tudáshoz erről az időszakról. A teszt három fordulóból áll -  az első szakasz online zajlik, bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-24 éves játékosok vehetnek részt. Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető május elejéig, ám az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A középdöntőbe a legjobb 1000 kitöltő kap meghívást, a döntőbe jutó 12 legjobb játékos pedig élő kvíz során bizonyíthatja majd tudását. A döntőre május közepén a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kerül sor.
     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.