OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 28. csütörtök
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 12:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - Fontos lépés a nemzeti régiók érdekében, az LMP kezdeményezésére -

    Az LMP országgyűlési képviselőcsoportjának kezdeményezésére határozattal is hozzájárul az Országgyűlés a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez a nemzeti régiók érdekében. Közös nemzeti ügyünk, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Ennek érdekében javasoltuk, hogy a Nemzeti Összetartozás Bizottsága által korábban elfogadott állásfoglalás magasabb plénumon is kihirdetésre kerüljön.

Az LMP felhívására szerdán a Fidesz és a KDNP, valamint a Jobbik és az MSZP képviselőcsoportja kifejezte, hogy a javaslathoz csatlakoznak, azt támogatják, és egyetértés alakult ki abban, hogy az a lehető leggyorsabb eljárásban kerüljön az Országgyűlés elé. Bízunk abban, hogy a határozati javaslat egy nagyobb lendületet és nyilvánosságot adhat a kezdeményezésnek.

Keresztes László Lóránt
frakcióvezető (LMP)
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.