OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 27. szerda
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 16:28

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - Düsseldorf főpolgármestere, Thomas Geisel meghívására a legnagyobb németországi ipari startup rendezvény, a Digital Demo Day International Startup Booster szekciójában mutatkozhatott be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, valamint a BVK által szervezett, 2019. évi Startup Europe Awards Hungary verseny ipar kategóriájának két nyertese, az ipari logisztikai megoldásokat fejlesztő Pozi Technologies és a hajtóműveket golyók közbeiktatásával megreformáló Sincroll Drive.

    Mint az önkormányzatban a gazdaságfejlesztésért felelős Irina Kordon elmondta, ez az első alkalom, hogy külföldiek hivatalos meghívást kaptak a várostól a rendezvényre: négy országból – India, Izrael, Japán és Magyarország - delegáció, további háromból pedig önálló startup érkezett. Az eseményen, melyre több mint 4000 látogatót várnak, összesen 175 startup állít ki.

A rendezvény kapcsán a BVK képviselői tárgyalásokat folytattak az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány központjának szerepét is ellátó város főpolgármesterével a már három évre visszatekintő és eredményes Budapest-Düsseldorf Digitális Partnerség elmélyítéséről. Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnökének ismertetése szerint eddig 12 magyar delegációban közel félszáz startup jutott bemutatkozási lehetőséghez, míg Budapest 9 német küldöttséget fogadott. A további szinergiák feltárásával a magyar és német startupok számára remélhetően újabb lehetőségek nyílnak egymás piacain.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.