OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 27. szerda
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 18:53

JAVÍTÁS - OS - A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) minden törvényes eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy a 888.hu-n 2020. február 10-én 7:14 perckor megjelent, "Dicsőség a hősöknek: 75 évvel ezelőtt vette kezdetét a kitörés" című cikk és a hozzá hasonló irományok eltűnjenek a magyar sajtónyilvánosságból. A hírportál Horváth Tamás nevű szerzője egy gyalázatos, Adolf Hitlert és Szálasi Ferencet nyíltan dicsőítő korabeli német hadiparancsot nemhogy forráskritika nélküli, hanem azzal teljes mértékben azonosuló tartalmú cikket tett közzé.

    A hírportál ezzel átlépte a vörös vonalat, ami a történelem totális félreértése mellett teljességgel szembemegy Magyarország nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségeivel, a kormány antiszemitizmussal szemben hirdetett zéró tolerancia elvével, azzal, hogy az antiszemitizmus semmilyen formája nem válhat politikai érdekből szalonképessé Magyarországon és Európában. Mindezeken túl megalázó módon kezeli a náci őrjöngés áldozatainak emlékét.

A nácizmust és a nyilaskeresztes mozgalmat semmilyen kritikával nem illető szerző "az elmúlt évek magyarországi kultúr- és emlékezetpolitikája, valamint a Magyar Honvédség hozzáállása által elindított pozitív folyamatról" beszél, amelynek szerinte célja a Budapest védőiről való méltó megemlékezés.

     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.