OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 19:01

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - Már az új előírások szerint nyújtották be a civil FNA szervezetek a javaslatukat az Európai Bizottsághoz, hogy az támogassa a tagországokban az FNA bevezetésének megfontolását. Az Európai Bizottságnak két hónapon belül kell döntenie arról, hogy engedi-e beindítani az Európai Polgári Kezdeményezést (European Citizens Initiative, ECI). Ha igen, akkor májusban indul az aláírásgyűjtési kampány egész Európában. Összesen 1 millió aláírást kell megszerezni, legalább 7 tagországból.

    Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület – amely már 2011 óta működik – egy mindenkinek, azonos összegű, a megélhetéshez és a társadalomban aktív részvételhez elegendő havi jövedelemben határozza meg az FNA-t. Tudatosan nem jelölünk meg egy pontos összeget, hiszen az első számú feladat továbbra is az elképzelés széles körű megismertetése és elfogadtatása.

Tavaly, a nemzetközi FNA szervezetek magyarországi találkozóján, hosszas vita után fogadtuk el a javaslatot, amelyben azt kezdeményezzük, hogy az Európai Parlament tegyen ajánlást az egyes nemzetállamok kormánya felé az alapjövedelem valamilyen – ma még nem eldöntött – formában való bevezetésére.  Tehát nem egy közös európai, hanem saját nemzeti FNA bevezetését szorgalmazzuk.

Márciusban Bécsben – ha addigra már megszületik az Európai Bizottság döntése – újra találkoznak a civil szervezők. A közös logót, a honlapot és minden valós civil szervezet és kezdeményezés örök gondját: a finanszírozás lehetőségeit fogják megvitatni.

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.