OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 19:36

A Magyar Jet-Ski Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - A Nemzeti Versenysport Szövetség 2020. február 13-án megrendezett, a 2019. év Sportolói Díjátadó Ünnepségén Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke kapta az ötödik alkalommal odaítélt Dr. Leyrer Richárd Sportvezetői Díjat, aki a jet-ski sport területén kiemelkedő és maradandó teljesítményt nyújtott.

    Czeller Béla okl. villamosmérnök, irányítástechnikai szakmérnök, 1981. óta vezeti magánvállalkozását. 1992. évben a Magyar Jet-Ski Szövetség alapítója és ügyvezető alelnöke, 2000. évtől elnökként, 27 éve vezeti és szervezi a hazai jet-ski sportot, ezen idő alatt a magyar versenyzők 124 EB és VB érmet szereztek.
2003-2011. között az NSSZ Dr. Leyrer Richárd által vezetett Felvételi Bizottság tagja volt. 2016-tól az NVESZ elnökségi tagja.
2019. évben sikeres EB futamot rendezett a Szövetség Nyíregyháza-Leveleken, melyen a magyar válogatott 10 érmet szerzett, így az éremtáblázatban az előkelő 2. helyen végzett. A kiváló rendezés eredményeként 2020. júniusában a Szövetség ismét hazai EB futamot rendezhet.
Czeller úr munkájának köszönhetően 2019-ben az NVESZ felvette rendes tagjai közé a Szövetséget, a Fővárosi Törvényszék bejegyezte az Országos Sportági Szakszövetségek nyilvántartásába.
Czeller Béla sportvezetői tevékenysége mellett 28 éve aktívan versenyez a jet-ski sportágban, hatszoros Magyar Bajnok, háromszoros Európa-bajnok, 2019-ben 65 évesen az UIM EB 40+ Runabout Veterans GP1 kategóriájában bronzérmet szerzett.
Az életmű díjat Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke adta át.

     Kiadó: Magyar Jet-Ski Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.