OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. február 14., péntek 09:57

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. február 14., péntek (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) felhív minden jóérzésű embert, hogy emlékezzünk meg együtt 80 millió meggyilkolt emberre.

        Arra a 80 millió emberre, akinek életét a Második világháború vette el. Ezek közül 25 millió katona és 55 millió civil. Egy Magyarországnyi gyerek. A győztesek büszkén ünneplik győzelmeik évfordulóját. Ekkor meghajtják fejüket katonáik sírjai előtt, és elhelyezik azokra koszorúikat.
     De méltatlan, hogy elmarad a kellő megemlékezés a háború 80 milliós áldozatára. Emléküket pedig meg kell őriznünk, és ennek méltó kifejezést kell biztosítanunk. Tartozunk ezzel az áldozatok emlékének, magunknak is, a köztünk élő 800 millió potenciális áldozatnak, akiknek életét eltépheti a történelem egy újabb vérzivatara. Egy új vérzivatar pedig annál fenyegetőbb, minél inkább átengedjük az emlékezést az enyészetnek.
     Mikor és hogyan kellene tisztelegni e 80 millió áldozat emléke előtt? Leginkább megfelelőnek az tűnik, ha ez a nap külön, önálló emléknap lenne, és csendben követné a győztesek győzelemnapjait, vagyis május 10 lehetne. Ami pedig a megemlékezés módját illeti, legjobb az lenne, ha ez maguknak az állampolgároknak, iskoláknak, kulturális intézményeknek, múzeumoknak, társadalmi szervezeteknek a kezdeményezése, önszerveződése maradna.
     Ha megemlékezünk erre a 80 millió áldozatra, ez a 80 millió áldozat segíthet nekünk társadalmaink tragikus megosztottságának legyőzésében, a béke és a szolidaritás eszméinek feltámasztásában.
     http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.