OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 23. szombat
Ismertető


2020. február 14., péntek 11:22

A Magyar Mérnöki Kamara közleménye
    Budapest, 2020. február 14., péntek (OS) - "A Magyar Mérnöki Kamara támogatja az új, környezettudatos, a rendkívül energiatakarékos hőszivattyú elvére alapuló fűtő-hűtő technológiák bevezetését és segíti a Kamara tagjait, hogy a legmagasabb szintű tudást szerezzék meg." - mondta Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke a Magyar Hőszivattyú Szövetség konferenciáján

        A jövő év elejétől már csak közel nulla energiaigényű épületet lehet építeni. Ehhez olyan épületgépészeti (hűtő-fűtő) rendszert kell telepíteni, amely biztosítja, hogy a fűtés, a hűtés, a háztartási meleg víz előállítása és a szellőztetés energiaigénye, villamos fogyasztók igénye kielégítése minimum negyedrészt megújuló forrásból származzon.
     "A Magyar Mérnöki Kamara képzésekkel, az új megoldások megismertetésével segíti a korszerű "klímatudatos" épületgépészeti megoldások elterjedését" – mondta Nagy Gyula az MMK elnöke a kerekasztalbeszélgetésében. Hozzátette: "Talán nem eléggé közismert tény, hogy a hőszivattyú ideális megoldás, ha megújuló energiaforrások felhasználásáról beszélünk." A hőszivattyú nem egy hagyományos kazán, így mindenkinek ismernie kell a helyes használatát, mert csak ekkor várható megfelelő energiahatékonyság. "A kamarai képzésekbe is bevonjuk a kereskedő, forgalmazó cégeket, így naprakész információhoz juthatnak a tervezők." - mondta Nagy Gyula.
     A konferencián bemutatták, hogyan segítheti a hőszivattyú a szén-dioxid-mentes hazai épületek terjedését, és így a klímaváltozás hatásainak enyhítését.

     Kiadó: Magyar Mérnöki Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.