OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. február 14., péntek 16:33

A Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 14., péntek (OS) - Nem lesz gokart pálya Szadán.

    A Tavirózsa Egyesület üdvözli Szada Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének döntését, amelyben elutasították a Szada külterületére tervezett gokart- és autós ralikrosszpálya megépítésére irányuló ingatlan-átminősítési kérelmet.
Körmöczi Csaba, nagytarcsai lakos, mintegy 13 hektár szántóföldet vásárolt Szada külterületén azzal a szándékkal, hogy ott magánberuházásból gokart-, motoros- és autós versenyekre is alkalmas ralikrosszpályát létesítsen. Ennek érdekében, a terület átminősítését kérte a települési önkormányzattól, majd szándékát a 2019. decemberi közmeghallgatáson is nyilvánossá tette.
A Tavirózsa Egyesület környezetvédelmi és társadalmi szempontból egyaránt alkalmatlannak tartja a területet erre a célra, mivel az európai uniós szinten védett Natura 2000 terület közvetlen közelében fekszik, és Szada, Mogyoród valamint Veresegyház sűrűn lakott övezeteitől mindössze 1-1,5 kilométeres távolságra található.
Egyesületünk integrátori szerepkörben közreműködött, hogy az érintett településrészek lakói érveiket, tiltakozásukat összehangoltan kifejezésre juttathassák, de a beruházás támogatói is kifejthették érveiket a közösségi médiában.
Szada Nagyközség Önkormányzata az észrevételekre és tevékenységünkre nyitottan, pártatlanul értékelve a beruházást támogató és elutasító érveket, felelős és környezettudatos döntést hozott.
(https://www.facebook.com/SzadaKozsegOnkormanyzata/posts/1530422727096888?__tn__=K-R )
Köszönjük.


     Kiadó: Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.