2024. április 19. péntek

2020. február 14., péntek 20:36

A Professzorok Batthyány Körének közleménye
    Budapest, 2020. február 14., péntek (OS) -

Hazánk gazdasága korábban soha nem látott ütemben fejlődik, erősödik. Az ellenzéki csoportok számára így alig marad más terület a kormánypolitika támadására, mint az oktatás és az egészségügy szapulása. Jól látszik ez a kézzelfogható közelségbe került új Nemzeti Alaptanterv visszavonását követelő hisztérikus reakciókban is. Természetesen mi sem tekintjük az új NAT-ot tökéletesnek. Hatásainak nyomon követését, a szükséges korrekciók
elvégzését a jövőben fontosnak tartjuk és támogatjuk. Ugyanakkor elutasítjuk a NAT által közvetített értékeket felvállaló, azt örömmel fogadó pedagógusok, oktatói közösségek, szülők megbélyegzését, fenyegetését. Meggyőződésünk, hogy a magyar gazdaság sikereinek
megőrzése, továbbfejlesztése csak a gyökereit, értékeit ismerő, azokra büszke új generációk felnevelése révén lehetséges.
     Kiadó: Professzorok Batthyány Köre