OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. február 15., szombat 11:37

A Nemzeti Értékvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 15., szombat (OS) - A Nemzeti Értékvédő Egyesület kiállása az új NAT-ért

        Honfitársak, akiket nem hall a nagyvilág! Trianonra emlékezésünket mérgezik. Az indoklások az 50-es éveket idézik. A NAT elleni támadásuk célja: végképp eltörölni a múltat.
     Szellemi elődeik 1945-ben indexre tettek minden írót, aki nem szovjetbérenc volt, antiszemitának és fasisztának bélyegezték még Benedek Eleket és Móra Ferencet, a Karinthy által fordított Micimackót is. Szabó Lőrincet üldözte az ÁVH és sajtója. Ezt a cenzúrát sírják vissza. Hőseinktől és erdélyi íróinktól féltik gyermekeinket? Engedjük??? Nem, nem soha!
     Utasítsuk vissza, hogy feddhetetlen remekíróink: a Nobel-díjra jelölt Herczeg, Nyirő és Wass ellen uszítsanak! Bezzeg nem féltik gyermekeinket szabóervinektől és lukácsgyörgyöktől, akik gyűlölték Madáchot, Márait, még a nyugatosokat is. A Nobel-díjra jelölt Tormaynak esélye sem volt a NAT-ba bekerülni: koncepciós rágalmakkal üldözik tudományos álca alatt.
     Az új NAT az első lépés a 3 T elleni küzdelemben. Igen! Még kimaradt sok minden. De nem csoda, ha elsőre nem minden kerülhetett bele! Ne feledjük Klebelsberg intését Tormay szavaival: "egy népnek, amelytől elvették határait, hogy ne védhesse magát, amelytől elvették fegyvereit, hogy ne támadhasson — nem marad egyebe, mint az irodalma".
     Le a szómágia, a kiátkozás, a rágalmak módszerével, amíg nem késő!
     Nélküled a diktatúra újra leselkedik ránk!  

     Kiadó: Nemzeti Értékvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.