OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2020. február 15., szombat 15:01

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 15., szombat (OS) - Több mint duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

    Az átgondolt szakmapolitikai és finanszírozási intézkedések eredményeképpen az egynaposként elvégezhető beavatkozások aránya a 2010-2019 időszakban több mint duplájára, a 38,3 százalékos arányról 80 százalékra nőtt.

A kormány 8 milliárd forintos szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztéseinek eredményeképpen a fekvőbeteg-ellátási forma helyett, zökkenőmentesen alkalmazzák az egynapos sebészeti ellátást. Ez a kórházak számára lehetővé teszi, hogy minél több beteget tudjanak fogadni és műtét után a lábadozókra is jó hatással van, ha a végső gyógyulásig az otthonukban, szeretteik körében tartózkodhatnak. A beteg részére jelentős előny továbbá a gyógyulási idő csökkenése, amihez társul az aktív korosztály esetén az alacsonyabb keresőképtelenségi idő is.

Épp ezért a kórházban tartózkodást érdemes kiváltani az egynapos sebészeti ellátásra, melyre szakmai oldalról is megfelelő a kapacitás.

Megyei szinten Fejér és Vas megyében a legmagasabb 90 százalék fölötti a  ténylegesen elvégzett egynapos sebészeti ellátások aránya, ez a mutató Budapesten 70 százalékos, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében,  ahol még kevésbé élnek a lehetőséggel ott is 60 százalékhoz közelít ez az arány.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.