OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. február 15., szombat 16:39

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2020. február 15., szombat (OS) - Lezárult a hallás- és látássérült személyek infokommunikációs akadálymentesítését támogató projekt.

    A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében - az EFOP-1.1.5-17-2017-00006 számú, "Akadálymentesített infokommunikációs szolgáltató platform fejlesztése, hallás- és látássérült személyek számára" elnevezésű projektben - 1,392 milliárd forint európai uniós nem visszatérítendő támogatás segítségével valósult meg. A projekt során megtörtént a KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatás továbbfejlesztése, a kormányablakok országos szintű akadálymentesítése, és kialakításra került a látássérült személyek akadálymentesítését támogató Távszem szolgáltatás.

A projekt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és az MTA Nyelvtudományi Intézete konzorciumi összefogásában valósult meg. A SINOSZ a KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatás informatikai rendszerét fejlesztette, az MTA Nyelvtudományi Intézet a tolmácsok szakmai fejlődését segítő jelnyelvi szótárt készített, az MVGYOSZ gonodzásában elkészült a Távszem szolgáltatás. A projekt kiemelkedő eredményeként a KONTAKT szolgáltatás elérhető már országos szinten a Kormányablakok és Okmányirodák ügyfélszolgálatain, valamint több nagy hazai cégnél is.

A KONTAKT szolgáltatáson keresztül akadálymentesítenek az OTP Bank 165 fiókjában, a Szerencsejáték Zrt. 26 lottózójában, valamennyi Decathlon és Auchan áruházban. A projektről bővebben: https://www.skontakt.hu/efop-projekt vagy sajto@sinosz.hu

     Kiadó: Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.