OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2020. február 17., hétfő 22:15

A(z) Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 17., hétfő (OS) - FEBRUÁR 17. - A Kisemmizettek Emléknapja

    /folytatás/
"A többiek élete, amennyire fel tudták mérni, olyan volt, mint mindig. Általában mindig éhesek voltak, szalmán aludtak. vályúból ittak, dolgoztak a mezőn; télen a hideg gyötörte őket, nyáron a legyek … jobban vagy rosszabbul mentek-e a dolgok, nem tudtak rá visszaemlékezni. Semmivel sem tudták összehasonlítani jelenlegi életüket; semmihez nem tudtak igazodni, csak SÜVI számoszlopaihoz, amelyek kivétel nélkül mindig azt bizonyították, hogy minden egyre jobb és jobb lett. Az állatok megoldhatatlannak találták a problémát, és mostanában már egyébként is nagyon kevés idejük volt ilyen dolgokon töprengeni.  Csak az öreg Benjámin állította, hogy hosszú életének minden részére emlékszik, és a dolgok soha nem mentek, soha nem is mehettek se jobban se rosszabbul – az éhség, a szenvedés és a csalódás, mondta, az élet megváltozhatatlan törvényei."
Nem ismerős ? Tegnap volt úgymond évértékelés, ez itt meg a valóság.
Orwell az állatok közé helyzete profilrajzát. A lényeg azonban benne van, és ha valaki veszi a bátorságot és elkezd gondolkozni a párhuzamokon, mindent megtalál a mában.

     Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.