OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. február 19., szerda 08:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. február 19., szerda (OS) - A kormány embertelen rendelkezéssel kényszeresen beiskolázná az iskolaéretlen, sajátos nevelési igényű gyerekeket is

    A kormány által tavaly nyáron elfogadott új köznevelési törvény kötelezővé tenné azoknak a hat évet betöltött, sajátos nevelési igényű gyermekeknek a beiskolázását is, akiknek szakértői véleményük van arról, hogy nem iskolaérettek, legyen szó tartós betegségről, vagy valamilyen fogyatékosságról.

A Demokratikus Koalíció embertelennek tartja a kormány erőszakos és átgondolatlan intézkedését. Egy gyermek iskolaérettségét, vagy bármilyen fejlődését nem lehet szigorúan naptárhoz igazítani és szigorú mércékhez állítani. A mai iskolai rendszer alkalmatlan arra is, hogy általában kiegyensúlyozott gyerekeket neveljen, arra pedig végképp nincsenek felkészülve, hogy SNI-s, autista, fogyatékkal élő gyerekeket oktassanak és fejlesszenek. Mi, európai magyarok tiltakozunk az új köznevelési törvény ellen, ami egy életre tönkreteheti a gyerekeket, szülőket, családokat és nem utolsó sorban a pedagógusokat is.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.