OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. február 19., szerda 13:07

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. február 19., szerda (OS) - Megkapták az ígért plusz forrást, a havi 250.000 forint kiegészítő támogatást a közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések

    A betöltetlen fogászati szolgálatok számának csökkentése érdekében 2020. január 1-jétől a NEAK pályázatot írt ki a legalább 12 hónapja betöltetlen házi- és fogorvosi körzeteket betöltő háziorvosok és fogorvosok letelepedésének támogatása, ezáltal az ott élő lakosság folyamatos háziorvosi és fogorvosi ellátásának biztosítása, az alapellátás (háziorvosi és fogorvosi ellátás) magasabb színvonalon és minőségen történő végzése érdekében. A pályázat kiírásával folytatódott a már 2017-ben elindított folyamat, amely a betöltetlen fogorvosi szolgálatok betöltése érdekében nyújt támogatást. Ezáltal az elmúlt években 98 fogorvosi szolgálat került betöltésre, melynek keretei között 2.309,2 millió Ft került kifizetésre. A fogorvosi szolgálatok esetében a pályázatok hatására 374 ezer olyan lakos fogászati ellátása lesz minimum 6 évig megoldott, akiknek korábban hosszú évekig nem volt "saját fogorvosuk". A fenti intézkedések összességében a betegellátás elérhetőségének és biztonságának növelését szolgálják.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.