OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. február 20., csütörtök 16:59

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 20., csütörtök (OS) - Gazdaságélénkítést és környezeti fenntarthatóságot is szolgál a BIOEAST. Magyarország vezetésével magas szintű egyeztetés zajlott 2020. február 20-án Brüsszelben, a közép-kelet-európai országok zöld agrárgazdaságának kutatási és innovációs alapú fejlesztési lehetőségeiről. Az Agrárminisztériumot Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.

    A tizenegy közép- és kelet-európai ország részvételével működő BIOEAST kezdeményezés állami vezetői és szakértői, valamint az Európai Bizottság agrár, kutatás, egészségügyi és környezetvédelmi bizottságainak magas beosztású képviselői a közép-kelet-európai tagállamok agrárgazdasága számára fontos fejlesztési lehetőségei megvitatásáról tárgyaltak. Ennek célja, hogy elősegítsék régiónk sikeresebb részvételét a brüsszeli kutatási, innovációs és befektetési programokban.

A konferencián a közép-kelet-európai régió országainak döntéshozói egységesen álltak ki amellett, hogy a mezőgazdasági alapanyag-termelő szerep helyett egy magasabb hozzáadott értéket előállító, élelmiszer- és biomassza termelésre épülő agrárgazdasági modellt kívánnak erősíteni.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.