OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. február 20., csütörtök 17:13

A Magyar Íjász Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. február 20., csütörtök (OS) - Aranyérmes lett Gáspár Tamás paraíjász sportoló a Dubaiban zajló para- íjász világversenyen, W1 kategóriában.

    Gáspár a 3. helyen rangsorolt a verseny helyosztóján, így egyből a negyeddöntővel kezdett a kiesős szakaszban. Első ellenfele az olasz Cassiani Daniele volt, akivel nagyon szoros párbajt vívtak.  A magyar versenyző 2 ponttal többet lőtt ellenfelénél (130-128), így ő menetelhetett tovább. A következő vetélytársa az a török íjász volt, aki a rangsorolóban megelőzte Tamást. Itt volt tehát az idő egy revansra. Nagyon magabiztos szerepléssel Gáspár 134-131-re búcsúztatta a török versenyzőt.
Az aranydöntőt a finn Antonios Jan Pier ellen vívta. Az  ötkörös versenyben a 3. körig fej-fej mellett haladtak, majd a 4-ben a finn rontott, egyik lövése 6-os lett. Ettől a pillanattól kezdve a magyar versenyzőtől nem lehetett elvenni a győzelmet. A végeredmény: 134-126 Gáspár Tamás javára.
Hab a tortán, hogy a magyar versenyző ezen a tornán egy csapat-aranyérmet is szerzett (W1 Friendship Mixed Countries Team) Okazaki Aiko partnereként.
A támogatásért köszönet a Magyar Paralimpiai Bizottságnak!

     Kiadó: Magyar Íjász Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.