OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. február 21., péntek 13:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. február 21., péntek (OS) - A kormány azonnal kezdje meg a szakszervezeti tárgyalásokat, és rendezze a közszolgáltatásban dolgozók bérét!

    A közszolgáltatásban dolgozó mintegy 140 ezer munkavállalót képviselő szakszervezetek február 25-ig adtak időt a kormánynak, hogy összehívja a Közszolgáltatói Vállalkozások Konzultációs Fórumát, és érdemi ajánlattal álljon elő a bértárgyalások megkezdéséhez. Ha a kormány ezt is elblicceli, vagy nem áll elő elfogadható ajánlattal, a dolgozók azt sem tartják kizártnak, hogy sztrájkolni fognak. Ami azt jelenti, hogy a már így is ezer sebből vérző vasúti és postai szolgáltatások teljesen leállhatnak, megbénítva ezzel az egész országot.

Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy amíg propagandára és a miniszterelnök hobbijához kötődő gigaberuházásokra százmilliárdokat költ a kormány, addig a közszolgáltatásokat csendben hagyja kivérezni, megfojtva ezzel a magyar vidéket, és a kilátástalanságba taszítva több tízezer munkavállalót. A DK felszólítja a kormányt, hogy a szakszervezetek kérésének eleget téve azonnali hatállyal rendezze a közszolgáltatásban dolgozók bérét!


Barkóczi Balázs

a DK szóvivője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.