OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. február 25., kedd 16:10

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 25., kedd (OS) - Magyarországon egyre kevesebbet érnek a nyugdíjak! - Hiába mondja azt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, hogy a nyugdíjasok helyzete – bármilyen összehasonlításban – az egyik legjobb Európában, valójában napról napra egyre többüket fenyegeti az elszegényedés réme és a növekvő egyenlőtlenség.

    Két és félszeresére nőtt 2014 óta az időskori szegénység, ugyanis az elmúlt években a nyugdíjak emelkedése elmaradt a bérnövekedés ütemétől. Ráadásul árrobbanás küszöbén állunk, a szegények által vásárolt áruk – főleg az élelmiszerek – átlagon felül növekednek. A legfrissebb adatok szerint 4,7 %-os volt a drágulás, az élelmiszerek ára 6,9 %-kal nőtt, ezen belül a sertéshúsé 27,6 %-kal, a párizsié és a kolbászé 17,4 %-kal, a cukoré 8,4 %-kal, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) pedig 10,8 %-kal lett magasabb. A nyugdíjasok megélhetési kilátásai folyamatosan romlanak, hiszen nem tudnak lépést tartani az elszabadult árakkal.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.