OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. február 25., kedd 17:09

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 25., kedd (OS) - Ismét a fóti gyermekotthon lakóit használja az ellenzék politikai hangulatkelésre

    A gyermek diákmunkát végzett korábban, azonban a jelenlegi tanulmányi eredményei súlyosan veszélyeztetik a továbbtanulása esélyeit, ezért a gyámjával egyeztetve az a szakmai döntés született, hogy a diákmunkát szüneteltetve a fiatalnak a tanulmányaira kell koncentrálnia. A fiatal diákmunka szerződésének az alapja, hogy a diákmunka nem mehet az iskola, a tanulás rovására, a sikeres tanulmányi eredményeket nem akadályozhatja. A fiatal első félévi tanulmányi eredményei jelentősen romlottak, ezért született meg a döntés a diákmunka szüneteltetéséről. Utógondozásban ugyanis csak akkor maradhat 18 éves kora után a gyermekvédelemben, ha tanulói jogviszonya van.
Felszólítjuk mindazokat, akik politikai csatározásra használják egy fiatal sorsát és jövőjét, hogy kellő felelősséggel és belátással emelkedjenek felül a politikai hangulatkeltésen, mert egy nehéz helyzetben lévő fiatal jövője, továbbtanulása és személyiségi jogainak védelme a politikai haszonszerzés felett áll!
Fóton pedig a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk, és biztosítjuk ezután is a jövőjüket és továbbtanulásukat segítő ellátást az ott élő gyermekeknek és fiataloknak.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.