OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. február 28., péntek 11:47

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2020. február 28., péntek (OS) - Sztrájkra készülnek a vasutas szakszervezetek! Közösen kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek a legnagyobb vasutas szakszervezetek!

    A reprezentatív vasutas szakszervezetek - Mozdonyvezetők Szakszervezete, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Vasutasok Szakszervezete, VDSzSz Szolidaritás - már tavaly megküldték a MÁV-csoport munkavállalóinak bérfejlesztésére vonatkozó javaslataikat. Az érdekképviseletek a vasutasok számára 12%-os mértékű, alanyi jogú alapbérfejlesztésen kívül többek között a szenioritás (szolgálati idő) anyagi elismerésének megduplázását, a munkáltatói önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés bevezetését is követelik, továbbá, hogy 2020-tól kezdve decemberben minden vasutas munkavállaló 400.000 Ft egyösszegű kifizetésben részesüljön.

Idén a csoportszintű érdekegyeztető tanács ülését a munkáltató mindössze kétszer hívta össze, de egyik egyeztetésen  sem reagált érdemben a szakszervezetek bér és egyéb követeléseire, sőt konkrét bérajánlatot sem fogalmazott meg.
Két hónap elteltével továbbra sem ismerjük a MÁV-csoport munkáltatóinak béremelésre vonatkozó elképzeléseit, az általunk képviselt vasutas dolgozók pedig - érthetően és teljes joggal - napról-napra türelmetlenebbek, elégedetlenebbek.

A kialakult helyzetben a legnagyobb vasutas szakszervezetek kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek a fenti követelések mielőbbi teljesítése érdekében.
     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.