OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. február 28., péntek 20:15

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 28., péntek (OS) -

    SZÉKESFEHÉRVÁRI PÜSPÖKI ÉS SZÉKESKÁPTALANI LEVÉLTÁR A BELDÖLDI KATEGÓRIA ELSŐ HELYEZETTJE

A kis létszámmal működő levéltárban három levéltáros dolgozik Mózessy Gergely levéltárvezető irányításával, aki széles látókörű és maximálisan segítőkész kiváló szakember. A levéltár precízen kezeli az iratokat és minden segítséget megadnak a családtörténészeknek a kutatásaikhoz. Irodalmat, forrásanyagot ajánlanak a kutatásokhoz, az emailben feltett kérdésekre gyorsan válaszolnak.

A rendszerváltás óta jelentősen megnövekedett a családkutatók száma a levéltárakban, ami egyre kevésbé teszi lehetővé, hogy a levéltár dolgozói személyesen segítsék az egyes kutatókat a munkájukban. Nagyszerű, ha mégis eleget tudnak tenni ennek az igénynek. A családkutatóknak továbbá szükségük van belső intimitásra, magányra a levéltárban sikeres kutatáshoz, hogy a megtalált és megváltoztathatatlan adatokat, tényeket nyugodt körülmények között tudják befogadni. A székesfehérvári levéltár ennek az igénynek is nagyszerűen eleget tesz.

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.