OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. március 18., szerda 10:20

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. március 18., szerda (OS) - A Szerencsejáték Zrt. segítse ki az egészségügyet!

    A Magyar Liberális Párt számításai szerint a Szerencsejáték Zrt. több mint fél billió forintos tavalyi forgalmából 11 milliárd forintot meghaladó összeget lehetne a forráshiányos egészségügyre átcsoportosítani, ebből lehetne lélegeztetőgépet, koronavírus-teszteket és védőfelszereléseket vásárolni.
A Szerencsejáték Zrt-nek 553 milliárd forintos forgalma volt tavaly. Ennek a korábbiakban 2%-a szponzorációra fordítható összeg volt, ez jelen szabályok szerint 1 százalék, ami egy tulajdonosi döntéssel megváltoztatható. A tulajdonos a Magyar Állam. A szponzorációra fordítható keretet ismét 2%-ra emelheti a vállalat, egyetlen tulajdonosi döntéssel, ez több mint 11 milliárd forintot jelent.
A tulajdonos képviselője a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Máger Andrea dönthet a szponzorációs keret felhasználásáról.
Ez a magatartás nem idegen a vállalattól: a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak és kármentésének megsegítésére annak idején 2 milliárd forintot költött a Szerencsejáték Zrt.
A veszélyhelyzetben indokolt egy hasonló döntés, a forrásszükségletekre való tekintettel egy nagyobb, 11,06 milliárd forintos keret egészségügyre való átcsoportosítása. A reklámkeretből szintúgy milliárdok csoportosíthatók át.
A Liberálisok arra kérik Máger Andreát, hogy haladéktalanul intézkedjen, és tegye lehetővé, hogy a vállalat jelentős összeggel támogassa a forrás- és eszközhiányos egészségügyet.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.