OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. március 18., szerda 11:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. március 18., szerda (OS) - Ne hagyja magára az állam a koronavírus-járvány miatt otthon maradó szülőket!

    A koronavírus-járvány miatt hozott rendkívüli intézkedések értelmében hétfőtől bizonytalan ideig zárva maradnak az óvodák, iskolák. Emiatt sok szülő kerül nehéz helyzetbe, akiknek nem megoldható a távmunkavégzés, de a gyermekükkel otthon kell lenniük.

A Demokratikus Koalíció ezért javasolja, hogy a járvány idejére a kormány hozza létre a munkahelyvédelmi rendkívüli alapot, hogy ebből biztosítsák az otthon maradó szülők kieső bérét. Az állam ne hagyja magára a koronavírus-járvány miatt otthon maradó szülőket! Ebben a rendkívül súlyos válsághelyzetben nem lehet emberek életével játszani, nem lehet hagyni, hogy családok ezrei aggódjanak a munkahelyük biztonsága és a megélhetésük miatt!

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.