OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 27. hétfő
Ismertető


2020. március 18., szerda 21:46

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. március 18., szerda (OS) - A Hiteles Mozgalom üdvözli, hogy az MNB és a Bankszövetség kezdeményezésére a Kormány a mai napon a lakossági kölcsönök visszafizetését (is) felfüggesztette az év végéig. Azonban további lépéseket várunk a Kormánytól.

    A bejelentett lépés sokat segít azokon a családokon, akiknek csökken átmenetileg a jövedelme a következő hetekben, hónapokban. Így elkerülhetik, hogy nemfizetés esetén a bankjuk felmondja a kölcsönszerződést és végrehajtást indítson el.

Van azonban több mint százezer család, akik már évek óta veszélyben vannak. Ők a felelőtlen devizahitelezés áldozatai. Közülük sokaknak a helyzetét súlyosbítja, hogy több ezer per most áll, mivel rendkívüli ítélkezési szünet van a bíróságokon. Jelenleg bírósági úton nem lehet a végrehajtásokat megállítani! Azonban a végrehajtók továbbra is dolgoznak. Ráadásul vészesen közel van, hogy újra elinduljanak a kilakoltatások.

A Hiteles Mozgalom szükségesnek tartja a végrehajtási eljárások azonnali felfüggesztését és a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását. Szükség van arra is, hogy a vészhelyzet miatt a bankok ne számíthassanak fel semmilyen kamatot a fizetési elmaradások után. Az elmúlt években a bankok hatalmas nyereséget értek el, így bőven keletkezett tartalékjuk – mindez azonban a családok nagy részéről nem mondható el. Milliók élnek hétről hétre, hónapról hónapra mindenféle megtakarítás, tartalék nélkül.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/fel-kell-fuggeszteni-a-vegrehajta


     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.