OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. március 20., péntek 12:19

A Nyugdíjasok Pártja 50+ közleménye
    Budapest, 2020. március 20., péntek (OS) - A Nyugdíjasok Pártja 50+ további intézkedéseket vár a kormánytól a nyugdíjasok védelme érdekében.

        A Nyugdíjasok Pártja 50+ elégedetlen a kormány intézkedéseivel. A koronavírus elleni védelem a nyugdíjasok és időskorúak esetében nem intézhető el azzal, hogy maradjanak otthon.
     Szükségesnek látjuk, hogy a helyi önkormányzatokon keresztül valamennyi – hangsúlyozzuk: valamennyi – 65 éven felüli magyarországi lakos kapjon fertőzés elleni védelmet nyújtó arc-maszkot térítésmentesen. Őszintén reméljük, hogy a kormány képes lesz megszervezni ezt és ezzel biztosítani az állampolgárai fizikai védelmét.
     Szükségesnek látjuk továbbá, hogy a nyugdíj-korrekció az év vége helyett azonnal kifizetésre kerüljön a várható mintegy 4%-os infláció figyelembe vételével. Miután már most látható az élelmiszer árak elszabadulása, a hiány kialakulása, elvárható, hogy a kormány időben tegyen lépéseket a nyugdíjak reálértékének csökkenése ellen.
     Ha a járvány megszűnik és a gazdasági helyzet is stabilizálódik, akkor egy társadalmi- és gazdaság-növekedési programban elő kell irányozni az alkalmazottak és a nyugdíjasok által az elmúlt 30, de legfőképp az utolsó 10 év alatt elszenvedett veszteségek minél nagyobb mérvű kompenzációját.

     Kiadó: Nyugdíjasok Pártja 50+

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.