OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. március 23., hétfő 14:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Orbán újabb MSZP-s javaslatok megvalósítását jelentette be

        Éppen ezért az MSZP az alábbi intézkedések haladéktalan megvalósítását várja el a kormánytól:

1. Az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók részére a kormány azonnal biztosítsa a szükséges védőfelszerelést, és fizessen részükre egyszeri 500.000 forintos juttatást!
2. A kormány növelje meg a munkanélküli ellátás időtartamát 9 hónapra, összegét emelje minimum nettó 100 ezer forintra! A munkahelyek megvédése érdekében elbocsátási moratórium elrendelésére van szükség a multiknál és a közszférában, a hazai KKV-knak pedig valódi állami segítséget kell kapniuk a munkahelyek megtartásához!
3. A kormány biztosítsa, hogy a létfenntartáshoz szükséges termékekhez mindenki megfizethető áron hozzáférjen, ezért javasoljuk, hogy a kormány vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre és a védőfelszerelésekre, fertőtlenítőszerekre, és csökkentse a gáz és az energia árát!
4. Az idős korosztály megélhetésének biztosítása érdekében azonnali nyugdíjemelésre van szükség, és az inflációkorrekciós nyugdíjkiegészítés előrehozott, áprilisi kifizetésére!
5. Elvárjuk, hogy a kormány ne hagyja a juttatásokat, fizetéseket leértékelődni, ezért a kormány védje meg a forint értékét!


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.