OS Országos Sajtószolgálat
2020. március 31. kedd
Ismertető


2020. március 23., hétfő 14:48

Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Minden hasonló emberpróbáló időben helyt álltunk.

    Összefogás. Az 1956 katonák közösségének neve kezdődik ezzel a szóval. Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület 400 alapítójából ma már csak néhányan élünk. Létszámunk azonban növekvő, mert mind többen ismerik fel a mai fiatalok, középkorúak, hogy az összefogásra napjainkban is szükség van. Programjaink elsősorban a kultúra területére irányulnak.  Pl. "Hősök – Hantok" országos fotó vándorkiállítás, rendhagyó történelem órák, ifjúsági tábor, ’56-os Alkotó- és Pihenőház.

Napjainkban - lehetőségeinkhez mérten – a KORONAVÍRUS elleni tennivalókkal kell, hogy foglakozzunk! A történelem során kevésszer fordult elő, hogy az egész emberiséget pusztítani akaró betegség támadta meg a világ népeit. Szeretett hazánk népe csak összefogással veheti fel a küzdelmet ez ellen. A kormányzat – hasonlóan a migránsözön elleni lépésekkel – gyors és szakszerű válaszokkal védekezik. Ennek egyik legfontosabb felhívása, mely az időseknek szól: Maradj otthon és vedd igénybe a fiatalok, az önkormányzatok segítését! Mi csak erősíteni tudjuk ezt a törekvést.

Elismeréssel támogatjuk a honvédelem közvetlen igénybevételét. Isten áldása legyen minden katonán, aki ebben a nehéz helyzetben szolgálatot vállal a határőrizetben és a Nemzetünk történelme arra tanít, hogy minden hasonló emberpróbáló időben helyt álltunk. A mai nemzedék is ennek szelemében éljen, cselekedjen!

Budapest, 2020. márciusa

     Kiadó: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.