OS Országos Sajtószolgálat
2020. április 4. szombat
Ismertető


2020. március 23., hétfő 15:43

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Bősz Anett: Ne éljen vissza a kormány a veszélyhelyzettel!

    A Magyar Liberális Párt a koronavírus elleni védekezést és a járvány okozta gazdasági károk enyhítését maximálisan támogatja. Ugyanakkor Bősz Anett nem szavazza meg a házszabálytól való eltérést, és nem támogatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot sem, amennyiben a kormány felhatalmazásának nincs időbeni korlátja, és amennyiben a kormány fenntartja a Btk. módosításra tett javaslatát, amely súlyosan korlátozná a vélemény- és sajtószabadságot. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a járványra való hivatkozással lényegében korlátlan hatalmat követel magának az Orbán-kormány.

Ezért a többi ellenzéki párthoz hasonlóan mi is csak akkor tudjuk támogatni a törvényjavaslatot, ha az meghatározott időre szól és kizárólag a járvány elleni védekezésre és a járvány okozta gazdasági bajok enyhítésére vonatkozik. Ha pedig a járvány tovább tartana, akkor újra és újra meg lehet hosszabbítani a törvény érvényességét. Javasoljuk, hogy a törvényjavaslat idejére az Alkotmánybíróság működési rendje a 2010 előtti gyakorlathoz térjen vissza, az AB-nek pedig három napon belül legyen kötelessége dönteni az esetleges panaszokról. A törvényjavaslatot csak akkor tudja támogatni a Magyar Liberális Párt, ha az meghatározott időre szól és garantálja a vélemény- és sajtószabadságot!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.