OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. március 23., hétfő 17:49

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Az LMP álláspontja a mai parlamenti döntésről -

    Magyarországon indokolt volt a veszélyhelyzet kihirdetése és fenntartása. Az LMP az elmúlt napokban mindent megtett, hogy ezzel kapcsolatban megegyezés születhessen a parlamenti pártok között, minden egyeztetésen részt vettünk, a Fidesz azonban semmilyen kompromisszumra nem volt hajlandó. A saját elképzelésein kívül mindent elutasított, sőt még azt a párhuzamosan benyújtott javaslatot is lesöpörte az asztalról, ami az elmúlt napokban hozott válságintézkedéseket meghosszabbította volna, áthidalva ezzel a következő napokat.

A kormánypárt ezzel bizonyította, hogy még egy ilyen válsághelyzetben sem képes túllépni a saját hatalmi logikáján, és nemzeti érdek helyett csak a saját pártpolitikai céljait tudja figyelembe venni. Teljesen egyértelmű, hogy létezhetett volna olyan javaslat, amely nem rontja a válságkezelés hatékonyságát, de az ellenzéki pártok többsége támogatni tudta volna, így pedig az Országgyűlés példát mutathatott volna a nehéz időkben. Ennek elmaradásáért minden felelősség a Fideszt terheli.

Az LMP továbbra is nyitott minden egyeztetésre, de az együttműködés jegyében elvárjuk a kormánytól, hogy ne zsaroljon, hanem törekedjen a kompromisszumra. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen helyzetben az a felelős ellenzéki magatartás, ha olyan kereteket szabunk meg, amivel a kormány vezetése élni tud, de visszaélni nem.

Schmuck Erzsébet és Kendernay János,
az LMP társelnökei

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.