OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. március 23., hétfő 22:33

A Magyar Alvás Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - ALVÁSRÓL OTTHONI KARANTÉN HELYZETBEN

    
A napi életritmus, az éjszakai pihenés kiemelt fontosságú, az alvás jelentős szerepet játszik a szervezet ellenálló képességének a fenntartásában.Bár sokak számára lehetőség adódik korábbi alvás adósságok pótlására, a cirkadián ritmushoz igazodás, azaz a nappalok és éjszakák változásaihoz történő alkalmazkodás ütemét a rendkívüli helyzetben sem szabad megbontani. Az éjszakai pihenés a szervezet számára nékülözhetetlen. Alvástanácsok felnőtteknek: Vigyen rendszert az alvási szokásaiba, feküdjön és keljen ugyanabban az időben! Végezzen rendszeres testmozgást, de semmiképpen sem közvetlenül lefekvés előtt! Megengedett az ebéd utáni szendergés, alvás, legfeljebb 20-40 percre. Lefekvés előtt 6 órával ne igyon koffein tartalmú italokat és ne egyen csokoládét! Lefekvés előtt 4 órával ne egyen nehéz, fűszeres vagy cukros ételeket! Lefekvés előtt 4 órával ne fogyasszon túlzott mértékben alkoholt és ne dohányozzon! Találja meg azt a hőmérsékletet, amelyben kényelmesen tud aludni! Ügyeljen szobája folyamatos szellőzésére! Gondoskodjon róla, hogy fekhelye kényelmes legyen! Próbáljon meg kizárni minden zajhatást és gondoskodjon a szoba gondos sötétítéséről! Kizárólag alvásra vagy szexuális együttlétre használja az ágyát, lehetőség szerint a munkáját ne itt végezze! Az alvásszövetség szakértői készen állnak, hogy segítséget nyújtsanak: Magyar Alvás Szövetség www.napialvas.hu; gngy@gngy.eu ; t:06309304124
     Kiadó: Magyar Alvás Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.