OS Országos Sajtószolgálat
2020. március 31. kedd
Ismertető


2020. március 24., kedd 10:03

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - A Lengyel–Magyar Barátság Napján videókban tárult fel a közös múlt.

    2020. március 23-án, a Lengyel–Magyar Barátság Napján indult útjára a POLHUNATION oktatási projekt honlapja, amelynek célja a közös történelem megismertetése a fiatalokkal.

Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete és a Wacław Felczak Alapítvány együttműködésében létrejött projekt a jelenlegi helyzetben a távoktatás útján egyedülálló segítséget nyújthat tanároknak és diákoknak is.

Az angol rövidítésből eredő POL(ish-)HUN(garian educ)ATION projekt vezetője, Mitrovits Miklós történész és kollégái 24 történelmi kisfilmben vázolják fel a lengyel–magyar történelem legfontosabbnak ítélt pillanatait, az első magyarországi Jagelló uralkodótól egészen az 1989-es rendszerváltásig terjedő időszakban.

A kisfilmek könnyen befogadható, otthonról is elérhető tartalmat kínálnak a fiataloknak, ráadásul minden egyes témakör mellé további olvasnivalót, kvízkérdéseket, valamint áttekintő kronológiát is ajánlanak a honlapon, amely így igazi iránytűt jelenthet az közoktatásban. A szerzők nem új történelemleckék alkotására, hanem a tankönyvek kiegészítésére törekedtek érdekes vizuális anyagokat társítva.

A kezdeményezés tartalma és formája a digitális oktatás elvárásaihoz igazodik: a Polhunation szabadon felhasználható tartalmai a honlap mellett elérhetőek a Facebookon, sőt a fiatalok igényeihez igazodva már az Instagramon és a Youtube-on is.

További információ:
https://wfa.hu
https://polhunation.hu/

     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.